rund- en kalfsvlees

We hebben gemiddeld 70 melkkoeien en 50 stuks jongvee en ook vleeskoeien (Belgisch witblauwe) die in de zomer te bewonderen zijn in het aangrenzend natuurgebied Fort de Roovere. Deze runderen lopen gemiddeld 7 tot 8 maanden per jaar in het natuurgebied. In de winterperiode lopen ze in een potstal op stro. De Belgisch witblauwe op ons bedrijf zijn kruisling koeien; dit betekent dat hun moeder een Holstein ras is en de vader een Belgisch wit blauwe. Het voordeel van deze kruising is dat de kalfjes zonder keizersnede worden geboren. Dit komt omdat de kalfjes minder extreem gespierd zijn waardoor de geboorte op een normale wijze kan plaatsvinden. Tijdens de groei van het kalfje komt er nagenoeg geen medicatie aan te pas. Wij gebruiken alleen medicatie als het welzijn van het kalf of de koe in gevaar komt. Onze eerste gedachte is altijd homeopathisch beginnen en geloven in het zelf genezend vermogen van de koeien. Wanneer dit niet helpt gebruiken we als uiterste middel medicatie. De dieren worden ongeveer tussen de 2,5 en 3,5 jaar oud. Dat hier een jaar tussen kan zitten komt omdat wij kijken wanneer het dier geschikt is voor de slacht. Elk dier wordt individueel beoordeeld, want de ene heeft meer tijd nodig om te groeien dan de ander. Dit komt ook omdat de dieren veel in de natuurgebieden lopen waar het voedsel schraler is. Dit heeft als gevolg dat de dieren rustiger groeien. Belgisch witblauwe stierkalveren die hier geboren worden, worden bijna allemaal aangehouden voor kalfsvlees. Ze verlaten ons bedrijf als ze bijna een jaar oud zijn. Wij als boer en boerin vinden het belangrijk dat de afnemers van het vlees het gehele proces kunnen volgen. Hiermee bedoelen we van kalf tot koe, op stal en in onze prachtige natuurgebieden.

Bergsche heide vlees

Passie en liefde voor het vak
 • Het Bergsche heide vlees is ontstaan door een samenwerking tussen 2 veehouders (Fam. Naalden en Fam. Oerlemans) die met dezelfde passie en liefde voor het vak dit graag uit willen dragen naar de consument.
 •    

 • Het vlees is verkrijgbaar in diverse pakket samenstellingen:
 1. De varkensvlees pakketten zijn verkrijgbaar per 5 kg. Dit zijn diverse soorten vlees en is per soort gevacumeerd.  Verder hebben we ook nog in onze winkel diverse soorten los diepgevroren varkensvlees altijd voorradig.
 2. Het rundvlees is in pakketten van 12,5 en 25 kg verkrijgbaar. Dit vlees is vers en kan in eigen porties verpakt worden door de klant. Daarnaast hebben we ook diverse kleine verpakkingen rundvlees diepgevroren in de winkel.
 • De vers vleespakketten gaan altijd via bestelling vooraf zodat de klant altijd vers vlees heeft. Dit gaat via een maillijst die rondgestuurd wordt.(varkensvlees bijna maandelijks en rundvlees 1 keer per 3 maanden)
 • Heeft u interesse stuur een mailtje naar verkoop@boerderijwinkeldenhof.nl en wij zorgen ervoor dat u op de lijst komt . Als u interesse heeft in het vlees en u krijgt een mailtje van ons gelieve zo snel mogelijk te reageren i.v.m. beperkte hoeveelheid rundvlees.

Rundvlees

Bergsche heide vlees
 • We hebben gemiddeld 70 melkkoeien en 40 stuks jongvee en ook vleeskoeien (Belgisch witblauwe) die in de zomer te bewonderen zijn in het aangrenzend natuurgebied Fort de Roovere.
 • Deze runderen lopen gemiddeld 7 tot 8 maanden per jaar in het natuurgebied. In de winterperiode lopen ze in een potstal op stro.
 • De Belgisch witblauwe op ons bedrijf zijn kruisling koeien; dit betekent dat hun moeder een Holstein ras is en de vader een Belgisch wit blauwe. Het voordeel van deze kruising is dat de kalfjes zonder keizersnede worden geboren. Dit komt omdat de kalfjes minder extreem gespierd zijn waardoor de geboorte op een normale wijze kan plaatsvinden. Tijdens de groei van het kalfje komt er nagenoeg geen medicatie aan te pas. Wij gebruiken alleen medicatie als het welzijn van het kalf of de koe in gevaar komt.
 • Onze eerste gedachte is altijd homeopathisch beginnen en geloven in het zelfgenezend vermogen van de koeien. Wanneer dit niet helpt gebruiken we als uiterste middel medicatie. De dieren worden ongeveer tussen de 2,5 en 3,5 jaar oud. Dat hier een jaar tussen kan zitten komt omdat wij kijken wanneer het dier geschikt is voor de slacht. Elk dier wordt individueel beoordeeld, want de ene heeft meer tijd nodig om te groeien dan de ander. Dit komt ook omdat de dieren veel in de natuurgebieden lopen waar het voedsel schraler is. Dit heeft als gevolg dat de dieren rustiger groeien.
 • Wij als boer en boerin vinden het belangrijk dat de afnemers van het vlees het gehele proces kunnen volgen. Hiermee bedoelen we van kalf tot koe, op stal en in onze prachtige natuurgebieden.